Menu

Workshoprooster

 Woensdag

  Boerderijzaal Studio boven Shala Stro-leemgebouw
11.00u Ontvangst en tent opzetten    
15.00u Beginritueel    
20.00u Concert Pernilla    

 Donderdag

  Boerderijzaal Studio boven Shala Stro-leemgebouw
07.00u     Early bird Yoga
10.00u
Yoga Breath Bliss
Door: Gabriëlle Zwueste

Yoga Breath Bliss combineerd een verbonden ademsessie (Wim Hof Adem methode) met Yin Yoga en Yoga Nidra.
Deze combinatie werkt geweldig om je hoofd leeg te maken, je systeem te zuiveren en in diepere lagen van meditatie te raken, daar waar je overvloed en bliss bent.
WH adem schudt je systeem door elkaar. Door de afwisseling van adrenaline aanmaak en diepe ontspanning harmoniseert en detoxt 't je lijf en worden onderhuidse spanningen afgevoerd.
Ook Yin Yoga ontspant en zuivert. Yin yoga is ’n meditatievorm waarbij de yoga houdingen langere tijd worden aangehouden zodat je alle tijd hebt om te verzachten, vertragen, te landen en aan te komen in je lijf. Je ontspant. Niet alleen je spieren maar ook diepere lagen zoals je bindweefsel, banden en je gewrichten. Het stretcht je meridianen en wervelkolom.
Bij Yin Yoga geldt: hoe minder je doet hoe groter het effect. Van Human Doing naar Human Being. Yin staat voor ’t Universeel Vrouwelijk Principe (Shakti): Voelen, Zachtheid, Openheid, Overgave, Receptiviteit… Beoefening van Yin Yoga opent je Shakti en leidt tot een diep gevoel van vrede. Laat je daarna meevoeren naar diepe ontspanning met Yoga Nidra ♥

True Colours
Door: Renske

Laat je meevoeren op een interactieve en niet-alledaagse reis naar je binnenwereld. 

Wat houdt je tegen om voluit te leven? Wat wil er nog geheeld worden in jou? Wat verberg je voor de buitenwereld? Wat wil er nog gezien en geuit worden?

We maken contact met onze emoties, verlangens en gekwetste stukken…  en maken deze zichtbaar en tastbaar op ons lichaam via lichaamsverf, daar waar ze voelbaar zijn (bijvoorbeeld op je keel, hart, buik, handen).

Binnen de sacred space van onze groep ontmoet je jezelf en de ander, en beken je kleur over wie je werkelijk bent. Dan kan je levensenergie weer volop stromen.

Kom deze krachtige vorm van Bewustwording en Zelfexpressie via lichaamsverf bij ons ervaren.

Meenemen: kleding die vies mag worden (afwasbare verf).

Familieopstellingen
Door: Peter den Haring

Begeleider Peter den Haring werkt vanuit een hypnotherapeutische, sjamanistische visie met de techniek van Familieopstellingen om je inzicht te geven in verdrongen, verborgen kanten van je persoonlijkheid.

Soms, niet altijd, komen er familiestructuren aan de orde. Een Familieopstelling is een moderne, paranormale vorm van groepstherapie die veel veld wint. Je hoeft er geen enkele ervaring voor te hebben noch speciale helderziendheid, alleen je bereidheid om een ander te helpen is belangrijk.

Deelname is razend spannend, vooral omdat ook kunnen verslavende gewoonten en lastige opdrachten onder de loep genomen kunnen worden.

Deelnemers (representanten) worden zorgvuldig achteraf uit hun trance gehaald.

Meer op www.peterdenharing.nl

16.00u
‘Open je hart’ - Krachtcirkel
Door: Joke Plaatsman

 

Zoals jij is er maar één! 

Dat betekent dat alleen jij weet wat je ten diepste verlangt en wat jij wilt brengen in deze wereld. Hoe je dit op jouw eigen wijze vorm kunt geven weet ook niemand anders dan jij. De kunst is om de taal van je hart, jouw zielentaal te herkennen en verstaan. Want dit helpt je om je verlangens ook daadwerkelijk te realiseren.

We creëren samen een ‘sacred space’ waarin je op speelse wijze op reis gaat door je innerlijk landschap. Je hart staat centraal. Want je hart is de toegangspoort naar je ziel. Je creativiteit wordt geprikkeld en wakker gemaakt. Jij mag verwelkomen en ontvangen wat er naar voren komt.

 

Je gaat jezelf ontmoeten.

Je gaat de bijzondere kracht van stilte en klank ervaren.

Je gaat vertragen.

Je gaat jezelf expressie geven.

Je krijgt ruimte om te delen wat gehoord wil worden.

Zodat je direct kunt gaan staan voor wat voor jou belangrijk is.

Voluit en met open hart!

 

Je bent van harte welkom!

 

Luisteren naar Stemklanken
Door: Anna Maria Bongers

We beginnen liggend te ontspannen en laten de Liefde voor je lichaam stromen.

Je lichaam zacht of actief bewegen op muziek, samen dansen en spelen. In meditatie en via Stemklanken dalen we dieper af naar de stem van jouw ziel. Wat roept jouw ziel?

 

 

 

 

Voorbij de stilte
Door: Rob van de Griend

Hoe zou het zijn als de gedachten heel even zouden stopppen. Als we in de stilte tussen de gadachten kunnen kijken, luiteren en voelen. Zonder oordeel, steeds dieper?

In deze workshop gaan we ontspannings- en meditatieoefeningen doen die ons helpen dit te bereiken.

De workshop combineert elementen uit de westerse esoterische wereld met kern en gedachtegoed van het Zen-boedisme.

Je kracht, je doel, je belemmeringen......   Leer er vanuit een ander bewustzijn naar kijken.

 

20.00u Jamsessie    

 Vrijdag

  Boerderijzaal Studio boven Shala Stro-leemgebouw
07.00u     Early bird Yoga
10.00u
Opstellingen
Door: Claes-Berend v.d. Kolk
 
Zit je met een beperking van je functioneren en vermoed je dat de oorzaak ergens in een ver verleden ligt? Dan kan een familieopstelling je misschien inzicht en verlichting brengen. 
 
Familieopstellingen brengen op een gevoelsmatige manier het systeem in kaart. Dat wat heeft geleid tot je huidige beperking, pijn of angst.
 
Opstellingen raken de ziel. Dat is de laag waarop transformatie plaatsvind. De ziel is daar waar mensen in betrokkenheid en liefde voor heling bij elkaar komen. Als je komt ben je dienstbaar aan de heling van de inbrenger of ben je zelf inbrenger. 
 
Welkom
Klankconcert
Door: Thomas Kwakernaat

Nada Brahma, vanuit stilte ontstaat klank; alles is klank
Laat je meenemen door de klanken van de ‘bezielde’ Nepalese/Tibetaanse klankschalen, de authentieke Aziatische Basis Gong en Hoger Bewustzijns Gong, de Hang, Tempelschaal en andere “wereld’-instrumenten.  De resonantie heeft een weldadig effect op geestelijk en fysiek welzijn.
We eindigen vaak met het zingen van een mantra om rustig weer te ‘ontwaken’….

Thomas geeft ook klank healing concerten met o.a. Patricia Pattinama, Lovley Uhlenbeek en Simona Mariposa

 
Helend contact
Door: Rob van de Griend

Een hand op een zere plek, een arm om iemand heen.... Van nature zijn we instinctief allemaal healers.

In deze workshop gaan we oefenen met de basis van healing: Bewuster contact maken met een ander. Vanuit het hart en in volla geaarde aanwezigheid en openheid.

Na een aantal voorbereidende oefeningen om in het energie-en hartgevoel te dalen gaan we paargewijs de basis van een healing geven oefenen.

We gaan waarnemen wat zich ontluikt in dieper contact. We gaan spelen en voelen hoe de intenties, projecties en verwachtingen doorwerken op een ander persoon en andersom.

Alles wat binnen een healing-sessie geldt, geldt natuurlijk ook in het dagelijks leven. De workshop geeft ook inzicht hoe we onbewust relaties en anderen sturen en hoe we meer positieve invloed hierop kunnen hebben.

 

16.00u
Trancereizen
Door: Peter den Haring

Therapeut, astroloog, coach en schrijver Peter den Haring (1946) werkt  met een (licht-)hypnotische techniek, die informatie oplevert uit andere tijdens en plaatsen, soms beelden uit het zg. collectieve onderbewustzijn.

Wie daarvoor niet zo gevoelig is, helpt hij na afloop van het hypnosedeel toch op weg met helderziende waarnemingen uit de aura.

Hij demonstreert tevens oefeningen voor het gronden en schoonmaken van je aura van niet-eigen energieën.

Meer op www.peterdenharing.nl

 

Ritueel ‘Mysterie der Natuur’
Door: Anna Maria Bongers

We nodigen het Grote Mysterie uit en geven ons over aan de stroom.

We wandelen door het bos al luisterend, in stilte of zingend…

Aan het meertje verbinden we met het Vuur, de Lucht, het Water en de Aarde.

Met onze focus en intentie delen we onze gebeden en zegenen elkaar met het water uit het meer.

Het vuur wakkeren we aan door te shaken en de energie in beweging te brengen. We ademen samen.

Op de aarde gaan we liggen om te verbinden. Met de aanraking smelten we samen. Zo eren we het leven en openen voor het Mysterie om Overgave te ervaren.

 

Doe je Dromen
Door: Nienke
Wat gebeurt er met jou als je èn durft te dromen èn durft te doen... Wat ga jij dan anders doen?
 
In deze workshop gaan we ieder voor zich aan de slag met onze eigen droom en helpen we elkaar om nieuwe stappen te zetten in het bereiken van onze droom en het oplossen van al die (interne) beren die ervoor zorgen dat het tot nu toe nog niet gelukt is (of je het tot nu toe nog niet lukte). Stel te open voor het avontuur, vul je longen met lucht en voel de kracht van je innerlijk vuur. 
 
Ik word enthousiast van al die mensen die echt iets durven neerzetten en iets veranderen door kleine doelen te zetten met een grote visie. Zowel voor ZZP-ers, voor de wereldverbeteraars, voor de praktische mensen en voor de doemdenkers :-)  
20.00u Mizza en Sunny    

Zaterdag

  Boerderijzaal Studio boven Shala Stro-leemgebouw
07.00u     Early bird Yoga
10.00u
Shakti Yoga voor vrouwen
Door: Anna Maria Bongers

In deze Shakti Yoga verbinden we met ons vrouwzijn in de cirkel van vrouwen. We delen wat er is.

Via Yin Yoga houdingen komen we dieper in contact met ons lichaam en kunnen we loslaten wat niet meer nodig is.

Via taoïstische oefeningen brengen we onze vrouwelijke, seksuele energie tot stromen.

Deze Shakti Yoga helpt je om te verbinden met jouw vrouwelijke kracht en jouw stroming.

 

 

 

Klankconcert
Door: Thomas Kwakernaat

Nada Brahma, vanuit stilte ontstaat klank; alles is klank
Laat je meenemen door de klanken van de ‘bezielde’ Nepalese/Tibetaanse klankschalen, de authentieke Aziatische Basis Gong en Hoger Bewustzijns Gong, de Hang, Tempelschaal en andere “wereld’-instrumenten.  De resonantie heeft een weldadig effect op geestelijk en fysiek welzijn.
We eindigen vaak met het zingen van een mantra om rustig weer te ‘ontwaken’….

Thomas geeft ook klank healing concerten met o.a. Patricia Pattinama, Lovley Uhlenbeek en Simona Mariposa

 
Adembeleven
Door: Mieke Marianne Corts

Wat is verbonden ademhalen?

Zoals je ademt, zo sta je in het leven! Door je bewust te zijn van je ademhaling, merk je wanneer je deze inhoudt uit angst of loslaat in een opgeluchte zucht.

Ademcoaching is Ademhalen op bewuste wijze. Je wordt je bewust van wat er Nu, op dit moment, is en bent helemaal aanwezig en gegrond in je lijf.
Je volgt je adem, je adem wijst je de weg waar spanning en stress vast zitten.
Dit is vaak het gevolg van emoties als verdriet, boosheid en angst die je in het moment zelf niet kon uiten en verwerken. Dus ga je door met je leven.
‘Your body remembers’

Door te voelen hoe je lijf reageert op spanning, kun je je aandacht en je ademhaling er bewust op richten. Je merkt dat je dit aankan en dat je niet van de spanning weg hoeft te gaan. Ik begeleid je om bij je ademhaling te blijven en wanneer je, je kunt overgeven aan die emoties en alles weg kunt laten vloeien.
Je laat je gevecht en weerstand los en accepteert het Nu. Je gedachten en emoties worden tijdens een sessie geïntegreerd met diepe ontspanning.
Zo ga je meer en meer in het dagelijks leven reageren op situaties die voorheen stress opriepen en kun je met meer liefde en begrip naar anderen kijken. Je liefde stroomt weer over! Je bruist weer van de creativiteit en levenslust! Je bent aanwezig en als vanzelf bewust van je wensen en grenzen.

Na een ademsessie voel je je intens tevreden, ontspannen en vol energie om aandacht te besteden aan je passies!
Je leert deze ademtechniek ook zelfstandig te doen, zodat je thuis verder kunt.

16.00u
IJsbad training
Door: Fred van Dorp

In ons lijf zit alles wat we nodig hebben voor geluk, kracht en gezondheid. Verzuring en genezing kunnen we direct beïnvloeden en tijdens deze workshop leer jij hoe je dat doet. Je leert de werking van de veelbesproken Wim Hof Methode. Een methode die krachtig is in zijn eenvoud en effectiviteit.

Deze workshop wordt een samensmelting van de verschillende ademhalingsoefeningen en koudetraining die jou in staat stellen je immuunsysteem te bereiken en te beïnvloeden. Met de kracht van gerichte aandacht en eenvoudige ademhalingstechnieken leer jij om warm te blijven in een bad vol ijs. Je bent tot veel meer in staat dan je voor mogelijk houdt, ongeacht je fysieke uitgangspositie.

Deze workshop is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in de Wim Hof Methode of met koude om wil leren gaan. Bereid je voor op een middag van ontdekken en ervaren. Geen competitie, alleen innerlijke kracht.

Het leuke is dat deze workshop niet alleen voor volwassenen geschikt is, ook kinderen vanaf 8 jaar kunnen meedoen!

A Touch Of Love
Door: Gabriëlle Zwueste

Mmm.. Gun jij 't jezelf..? Een middag vol liefde, aandacht, tijd en gevoeligheid voor jezelf, voor elkaar. Waarin je weer kunt gaan stromen in al je volheid en rijkdom. Te verzachten, ontspannen, vertragen, te landen in jezelf.
Juist dan ontstaat er ruimte voor echt contact. Hoe vaak gaan we in ons dagelijks leven niet voorbij aan echt contact met onszelf, met elkaar? Gaan we op in de maalstroom van alledag, geleefd door werk, kids etc.

Deze verwendag gaat juist over vertragen, aandacht hebben en weer gevoelig te leren zijn naar elkaar. In vele verschillende oefeningen spelen we met lekkere dans, adem, contact en aanraking. Weet je jezelf gezien en ontvangen in je licht, je donker, in je authentieke Zelf...

WAT KUN JE VERWACHTEN?
✼ Een bad van liefde
✼ Ontspan en geniet op diepe lagen
✼ Een diepere verbinding met jezelf en de ander
✼ Jezelf gezien weten in je licht, je donker, in je authentieke Zelf

A Touch Of Love is verzachtend én powervol. Een bad van liefde. Een geschenk aan jezelf.
Mooi mens.. Wil jij genieten en jezelf bevrijden van alles dat je weghoudt je licht te stralen? Je unieke JIJ te zijn? Weet je dan welkom! ♥

 

Arjan's Dojo
Door: Arjan van Mulligen

In Arjan's Dojo krijg je een vitale mix van ‘Chi Gong’, ‘Do In’ en ‘Yoga’. met als doel Yin en Yang (body en mind) in balans te brengen.

De oefeningen voeren we staand uit. Deze bewegingen coordineren we vanuit ons energetisch midden. Dit midden (chinees: dantian) bevindt zich twee vingers onder de navel.

Het doel van deze oefeningen is het zwaartepunt van onze energie terug te brengen naar de dantian waardoor ons hoofd weer leeg kan worden en spanning in het bovenlichaam op natuurlijke wijze kan verdwijnen.

De manier van staan bij Chi gong oefeningen is tegelijkertijd zeer versterkend voor “the inner core”  .

Meridiaanstrekkingen zijn yoga-achtige oefeningen waarbij we meridianen (energetische banen) openen. Hierdoor kunnen stagnaties (pijn) verminderen. Ook besteden we aandacht aan massage van acupunctuur punten zodat je ook zelf een handvat hebt om aan eventuele lichamelijke klachten te werken.

20.00u Yourie Castricum    
22.00u DJ Reinout de Bruyn    

Zondag

  Boerderijzaal Studio boven Shala Stro-leemgebouw
07.00u     Early bird Yoga
10.00u
Opstellingen
Door: Claes-Berend v.d. Kolk
 
Zit je met een beperking van je functioneren en vermoed je dat de oorzaak ergens in een ver verleden ligt? Dan kan een familieopstelling je misschien inzicht en verlichting brengen. 
 
Familieopstellingen brengen op een gevoelsmatige manier het systeem in kaart. Dat wat heeft geleid tot je huidige beperking, pijn of angst.
 
Opstellingen raken de ziel. Dat is de laag waarop transformatie plaatsvind. De ziel is daar waar mensen in betrokkenheid en liefde voor heling bij elkaar komen. Als je komt ben je dienstbaar aan de heling van de inbrenger of ben je zelf inbrenger. 
 
Welkom
Gezondheid
Door: Rashnu Philips

Deze workshop presenteert een holistische visie op gezondheid, waarbij ingegaan wordt op de fysieke, emotionele, mentale en spirituele aspecten van gezondheid.

In deze workshop

 • maak je kennis met de vier fundamentele aspecten van gezondheid:
  fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel
 • leer je de kenmerken van gezondheid kennen op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau
 • maak je kennis met de behoeften die op verschillende niveaus spelen
 • krijg je inzicht in hoe jij jezelf verhoudt tot deze aspecten
 • leer je wat de belangrijkste factoren zijn die de gezondheid beïnvloeden
 • krijg je praktische tips om je gezondheid te verhogen
 • leer je hoe je
  • jezelf snel kunt opladen en je energieniveau verhogen
  • jezelf eenvoudig van stress kunt ontdoen
 • maak je kennis met sociale meditaties
 • word je uitgedaagd om eens goed naar jezelf te kijken
 • zal je jezelf op allerlei onvermoede manieren ervaren

 

Aan de hand van de aangereikte informatie ga je allerlei oefeningen doen, waarbij je op een speelse manier samen van alles over jezelf en elkaar zal ontdekken. Het groepsproces staat garant voor een bijzondere en verrijkende ervaring.

Lomi Lomi Massage
Door: Barbara Gorel

Een ontspanningsmassage op basis van de Hawaiiaanse lomi lomi massage, die op elkaar geoefend gaat worden tijdens de workshop.

Je kunt dan zowel voelen hoe het is om een massage te geven als te ontvangen.

Er wordt gemasseerd met warme kokosolie en de massage wordt voornamelijk met de onderarmen en ellebogen gegeven. 
Dit geeft een heerlijke, diepe ontspanning die stress en spanning wegneemt, zowel bij de ontvanger als bij de gever van de massage.

15.00u Afsluiting