Afanaisa LazoAfanaisa Lazo

 Psycholoog, Intuïtief Coach & Yogadocent

Het is mijn persoonlijke missie om zowel zelf zoveel mogelijk te stralen, als ook anderen te laten stralen. Spiritualiteit in zijn algemeenheid, maar yoga en haar filosofie in het bijzonder helpen mij daar enorm bij. Ik deel mijn kennis en ervaringen met alle liefde met anderen!

Al van kinds af aan ben ik erg nieuwsgierig naar wat mensen drijft en waarom mensen doen wat ze doen. Toen ik een studie moest kiezen wilde ik graag geneeskunde doen. Ik vind het menselijk lichaam erg interessant en het leek me verstandig om een hele brede studie te kiezen. Helaas kwam ik niet door de loting heen. Toen heb ik besloten om psychologie te gaan studeren. Ik dacht als ik het menselijk lichaam niet kan bestuderen, dan maar het meest complexe orgaan!

Deze studie heeft een goede basis gelegd voor hoe ik naar mensen kijk. Het heeft me ook meer zelfinzicht gegeven. Hoe bepaalde gedachtenpatronen ontstaan en hoe groot de invloeden van ervaringen en opvoeding zijn. Toch miste ik iets tijdens mijn studie, gevoelsmatig klopte de studie niet met hoe ik naar de wereld kijk. Ik vond het heel erg gericht op het cognitieve terwijl ik dingen op een meer holistische manier zie. Ik was altijd al geïnteresseerd in spiritualiteit en oosterse geneeskunde. In het Westen is geneeskunde vooral curatief terwijl in het oosten veel meer gericht wordt op preventie. Deze stroming trok mij veel meer en zo ben ik beland in yoga en mindfulness.