Jyoti VerhoeffJyoti Verhoeff

 

Jyoti Verhoeff is een singer-songwriter, componist en pianiste wiens muziek rechtstreeks uit de bron van haar ziel lijkt te stromen.

Op slechts vierjarige leeftijd ontdekte Jyoti de expressieve kracht van de vleugel, toen ze het huis bezocht van componist Simeon ten Holt, een vriend van de familie. Ze begon op eigen kracht te spelen toen haar ouders op haar achtste verjaardag een piano voor haar kochten.

Geboren met een beperkt gezichtsvermogen moest Jyoti manieren vinden om buiten de gebruikelijke studiemethoden om muziek te kunnen uiten, zowel op de piano als met haar stem. Door haar toewijding en unieke talent voor muziek heeft ze een virtuoze pianotechniek ontwikkeld en een authentieke, organische en intuïtieve compositiestijl gecreëerd.

Haar verminderde gezichtsvermogen heeft haar buitengewoon gevoelig gemaakt, met een uiterst nauwkeurig en gedetailleerd gehoor. Jyoti zegt hierover: "Muziek werd een reis om volledig aanwezig te zijn in elke frequentie van een noot, een groeiend bewustzijn van een intense en diepgaande manier van communiceren, voorbij onze gebruikelijke overtuigingsstructuren."

Laat je meevoeren door de magische klanken van Jyoti Verhoeff terwijl ze ons uitnodigt om ons eigen innerlijke universum te verkennen en de grenzen van onze ziel te ontdekken.