Ruben TamisRuben TamisDe natuur heeft bij mij, vanaf mijn 7-jarige leeftijd, altijd voorop gestaan. In die tijd is mijn band en mijn liefde voor de natuur ontstaan.
Voorbij alle troebelheid, menselijk drama en/of chaotische gedachten van het leven was daar altijd de natuur. De natuur gaf en geeft mij nog steeds kracht, rust, energie en balans.

Ik heb veel workshops gedaan, maar altijd miste ik iets en dat is de natuur.
De combinatie van het volgen van een workshop gevolgd door een (stilte-)wandeling in de natuur, zorgt ervoor dat al jouw gedachten tot rust kunnen komen en je alles kan integreren.
Je hoeft aan niets meer te denken. Het is. Dat is wat de natuur met je doet. De natuur in al haar verschillende vormen van grillig tot de mooiste schoonheid. Het is. De oude wijsheid die de natuur waarborgt, gaat veel verder dan het ronddraaien van de gedachten in ons hoofd.

Nog steeds is voor mij en ook voor Mirjam de natuur heel belangrijk voor het ankeren en landen in jezelf.

Vanaf mijn negende sport ik al (judo, volleybal, kickboksen, mountainbiken, marathons lopen etc.). Ook gaf ik les in Body Combat en kickboksen op diverse sportscholen.
Wat hier altijd parallel aan heeft gelopen is voeding. Ik heb diverse seminars gevolgd over wat gezonde voeding met je doet, want zonder goede voeding kan je niet goed functioneren. 

Ook kwam ik al vroeg in aanmerking met muziek en later met dans. Van popbands tot spelen met dj's en het geven van transdans-workshops met live-muziek.

De vaste vormen die wij tegenkomen in muziek en dans zoals het zou moeten zijn, mogen wij loslaten. Iedereen heeft zijn /haar eigen muziek- en dansvorm.
Ik heb eerder de mij aangeleerde danspasjes en muziekstijlen op een bepaalde manier losgelaten. Iedereen kan muziek maken en iedereen kan dansen. Het heeft mij bevrijd van verschillende conditioneringen en veel meer vrijheid gegeven, vooral in mijn hoofd. Het werkt zo transformerend door in je dagelijkse bezigheden.
Ook het gebruik van je eigen stem zal jou je eigen klankkleur geven en bevrijdend werken.
Het gaat hierin om jouw specifieke geluid te laten horen op jouw manier die voor jou op dat moment precies klopt.
Dit gaat voorbij mooi zingen of je aan tekst houden. Dit gaat over jouw geluid die identiek is aan jouw emotie op dat moment.