Bewust in je lijfBewust in je lijf

Rob van de Griend


Over Rob van de Griend


Een hynotische meditatiesessie naar het diepe lichaamsbewustzijn.

Het lichaamsbewustzijn is een moderne term die veelomvattend is. Het vindt zijn roots in Zen meditatie, T'ai chi maar ook de psychologie van Reich en Jung.  Het bewust-zijn, de gewaarwording, het andere contact, is alleen nog maar een deur waar je doorgaat. Het is niet een oplossing voor iets, maar een andere blik om tot oplossingen te komen wellicht wel.

Woorden als “aarden” en je “schaduw” krijgen tastbare betekenis  en worden werkbaar. Er komt meer (over)zicht op hoe men zichzelf continue in de maling neemt en laat nemen. Er komt meer zelfbewustzijn.

Vanuit mijn ervaring met hypnose breng ik proefde ontspannings- en meditatie technieken over die je snel en effectief in het hier en nu en in je lichaamsgevoel brengen.

We bekijken de weerstanden die we hier vinden en hoe daarmee om te gaan. We maken contact met de subtiele energieën die deel van ons zijn.

Het is een trip naar een andere dimensie, maar eentje die misschien wel zo echt is. Want hoe jij je voelt, is uiteindelijk het enige dat telt.