Individuele coachingIndividuele coaching

Rashnu Philips


Over Rashnu Philips


Coaching gaat over het begeleiden van verandering. Leven is veranderen, maar verandering is dikwijls ongemakkelijk omdat we bang zijn voor het onbekende en moeite hebben met het loslaten van oude vertrouwde vormen. Coaching helpt om dit proces bewuster te ervaren, waardoor het een plezierige en verrassende ontdekkingstocht kan worden.

Ik geef individuele coaching gericht op het verkrijgen van meer energie en levensvreugde. Wil je meer helderheid over zaken die je dwars zitten of tegenhouden? Ik kan je helpen uit te zoeken hoe jij jezelf blokkeert, en wegen aanreiken om het contact met je innerlijke wijsheid te verbeteren. Alle antwoorden zitten eigenlijk al in je. Samen ontdekken wat er binnenin jou speelt, wat nu nog onbewust is naar buiten brengen. Wees aardig voor jezelf, zoek hulp bij zaken waar je op eigen kracht onvoldoende voortgang in boekt.  Twee zien meer dan één.

Uitgangspunt van coaching is dat jij met een of andere vraag komt, iets waar je mee zit. Dat kan echt van alles zijn, bv. een probleem, maar ook een wens, een vaag onderbuikgevoel waarover je meer helderheid wilt krijgen, of zelfs gewoon alleen maar nieuwsgierigheid naar hoe je in het leven staat en wat er zich op dat moment aandient, etc.  Het gaat erom om inzicht te krijgen in jouw situatie, en duidelijkheid over je hulpvraag, wat je wilt bereiken. Wellicht kunnen we ook een eventuele onderliggende vraag of behoefte blootleggen, d.w.z. waar gaat het echt om? We onderzoeken wat je zou kunnen doen om je doel te bereiken, je motivatie, eventuele belemmeringen en weerstanden, en hulpbronnen die je kunt inschakelen. Het doel is om enerzijds je mate van bewustzijn over wat er allemaal van binnen leeft te vergroten, en anderzijds manieren te ontdekken om je levendigheid en gevoel van welbehagen te verhogen.

De coaching methode die ik gebruik is ervaringsgericht. D.w.z. niet alleen maar praten, maar je uitnodigen om middels oefeningen nieuwe ervaringen op te doen die je inzicht kunnen vergroten.  Ik maak gebruik van allerlei technieken, zoals mindfulness, emotioneel lichaamswerk, voice dialogue, opstellingen, dromen, geleide fantasieën, meditaties, ademwerk, biografiek, creatieve expressie, systemisch werk, etc.