Klank HealingKlank Healing

Ingeborg van Berkel


Over Ingeborg van Berkel

Paul Melis


Over Paul Melis


Ingeborg van Berkel en Paul Melis geven op Soulsteps een tweetal Klankhealings.

Elke klank van een instrument vibreert op een ander level en komt op verschillende manieren het lichaam binnen. Zij stemmen zich af met elkaar en met de personen in de groep. Intuïtief maken ze gebruik van de klanken van verschillende instrumenten en tezamen met hun intentie worden de vibraties afgestemd op wat de betreffende persoon of groep nodig heeft.


Een klank healing is een reis door je bewustzijn en via de diepere lagen wordt ook je onder bewustzijn getriggerd. Het kan zijn dat je een zielenreis maakt of dat er stukken uit je gevoelswereld worden geraakt of zelfs mogen worden getransformeerd. Hierbij gebruik ik onder andere Nepalese en Tibetaanse klankschalen, gongs, didgeridoo, trommel, indiaanse fluit en nog véél meer. De klank van elk instrument vibreert op een geheel eigen level en komt op deze wijze het lichaam binnen.

Klanken beleven en hoorbaar geworden trilling van stem en instrumenten heeft een sterk helend effect op onze lichaamscellen. Trillingen zijn waarneembaar als geluid, vibratie, kleur en vorm.