Levensboom tekenenLevensboom tekenen

Herman Bolsius


Over Herman Bolsius

Het tekenen van je levensboom is een bijzondere, krachtige manier om te ontdekken wie je bent en wat je diep in je hart wilt.

Tijdens deze workshop kun je er achter komen welk talent je het meest  ontwikkeld hebt en welke je meer aandacht wilt geven. Na het tekenen van jouw boom gaan we hem gezamenlijk bespreken. Daarmee kunnen we nog meer duiding geven aan je tekening en halen we onbewuste facetten naar boven.

De boom wordt van oudsher gebruikt als symbool van het leven zelf; zichtbaar gaat de cyclus van lente, zomer, herfst en winter aan de boom voorbij. Symbool voor je eigen leven, van kind, jongvolwassene, bloei van het leven en ouderdom, wortelen, opbloeien en tot wasdom komen.

De workshop is als volgt opgebouwd. Na de introductie nemen we even de tijd om de naar binnen te kijken naar wat nu speelt en welke vragen aandacht willen. Je kiest een tekenmateriaal krijt, stiften of  kleurpotloden en maakt jouw eigen levensboom. Daarna volgt de bespreking en duiding in de groep. Tekenervaring is niet van belang het gaat om betekenis.

Ik hoop je te ontmoeten in de workshop.