Reiki en massagesReiki en massages

Ingeborg van Berkel


Over Ingeborg van Berkel


Op SoulSteps is Ingeborg van Berkel ook beschikbaar voor een persoonlijk consult

Reikibehandeling

Reiki (Rei=universeel Ki=vitale levenskracht).
Reiki is een energetische behandeling die lichaam en geest in balans brengt, d.m.v. handoplegging.
De "behandelaar" stelt zich open als kanaal om de universele energie te ontvangen en via de handen over te brengen naar de "cli├źnt". Reiki kan het gehele lichaam en ook de psyche in balans brengen en ondersteunt het zelfgenezend vermogen doordat de energie, die in en om het lichaam stroomt, in de juiste trilling gebracht wordt

Blokkades (ophopingen van energie) voorkomen dat de energie vrijelijk door de organen / meridianen / chakra's stroomt. De chakra's zijn energiewielen die geblokkeerd kunnen raken. Ze trillen dan op een lagere frequentie. Reiki kan de chakra's weer op de juiste trillingsfrequentie brengen.
Deze behandeling is zeer geschikt voor mensen die te weinig energie hebben (moe, futloos, depressief). Verder biedt Reiki ondersteuning bij allerlei lichamelijke en psychische klachten.

Ayurvedische ontspanningsmassage

Deze Indiase massage wordt in stilte uitgevoerd op de blote huid en duurt 75 minuten. Het gehele lichaam wordt in een bepaalde volgorde gemasseerd. De massage bestaat voornamelijk uit strijk/wrijfbewegingen langs spieren, meridianen en lymfebanen. Veel marmapunten worden meegenomen in deze ontspanningsmassage door middel van druk/draaibewegingen.
Deze massage geeft energie aan het lichaam; alles wordt in beweging gezet; de energie gaat stromen; afvalstoffen worden verwijderd; het lichaam "ontspant". Het gevolg van de lichamelijke ontspanning is dat je ook psychisch beter kunt ontspannen.

ANMO TUINA: Chinese massage

Chinese massage: ANMO(=druk/wrijf) - TUINA(=kloppen/schuiven), is een massagetechniek die therapeutisch toegepast wordt ten behoeve van het gehele lichaam.
De behandeling begint met een kort intake gesprek; aansluitend wordt de Chinese massage gegeven die afgestemd is op de klacht.
Er wordt energetisch gemasseerd, via de energiebanen (meridianen). De daarin liggende openingen (acupunten) worden meegenomen in de behandeling (acupressuur volgens de TCM). De spieren, lymfebanen en het bindweefsel worden bij deze massage mee behandeld.
Tijdens de massage kan het nodig zijn dat er moxa gebruikt wordt op acupunten/meridiaanbanen.
Deze massage kan in delen gegeven worden bv. alleen de rug, de benen, gezichtsmassage, grote kringloopmassage, buikmassage enz.
Een volledige behandeling duurt maximaal 90 minuten.

De Qi(= energie/levenskracht) kun je vergelijken met het elektriciteitsnet in huis. De stopcontacten en schakelaars kun je vergelijken met de acupunten. Bij een gezonde persoon stroomt de Qi goed door en een goede gezondheid (lichamelijk en geestelijk) is dan het gevolg.