Sociale meditatiesSociale meditaties

Rashnu Philips


Over Rashnu Philips


Een sociale meditatie is een magisch groepsproces. Bij een sociale meditatie zit je niet stil, maar doe je van alles onder begeleiding van speciale muziek, meestal samen met een partner, waarbij je dan steeds van partner wisselt, soms ook met zijn allen in de groep als geheel, en soms ook even puur op jezelf. Zo'n meditatie bestaat uit verschillende fases, zoals dansen, gebaren maken, lachen, huilen, knuffelen, buigen, bepaalde dingen tegen elkaar zeggen, schudden, zingen, schreeuwen, etcetera. Er zit altijd een hoop beweging in. Het is een speelse manier om wat over jezelf te leren en je op een dieper niveau met elkaar te verbinden.

 

Vriendschapsmeditatie

Een speelse sociale meditatie van 1 uur, waarin verschillende aspecten van vriendschap worden belicht, die je confronteert met hoe jij relateert met andere mensen.

 

Love Shock Meditatie

De love shock meditatie is voor mij de koning onder de sociale meditaties. Het is een intens 2½ uur durend proces, dat bijzonder genezend en transformerend werkt. In een relatief korte tijd ga je kennismaken met allemaal verschillende facetten van de diamant die jij bent. Deze meditatie biedt een rijk palet aan ervaringen met elementen uit encounter, bio-energetica en diverse meditatietechnieken van Osho. Je gaat hierbij door allerlei emoties heen, zoals angst, woede, verdriet, blijdschap, ontroering, opwinding en liefde.  Je komt zowel de lichte als de duistere kanten in jezelf tegen, waarbij je allerlei onbewuste, verdrongen gevoelens via lichaamswerk en emotionele ontlading kunt loslaten. Op het eind ervan kom je in een bewustzijnstoestand zonder enige mensenvrees, waarin je overstroomt van liefde, doordat je hart chakra helemaal open gaat. Het effect van deze Love Shock Meditatie is dat je op heel diep niveau gaat beseffen dat je lovable (beminnenswaardig) en volkomen OK bent, dat alles wat in jou leeft er mag zijn.